Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
34
Petak 07.03.2014.
15:03
N. S. Preradović - Vesti A
U finišu predizborne kampanje, Vlada Srbije je pobedonosno objavila da je od bogatih Ujedinjenih Arapskih Emirata dobila milijardu dolara kredita. Javnosti je uzimanje novog zajma predstavio prvi potpredsednik Aleksandar Vučić ističući kako će Srbija zahvaljujući ovom sredstvima uštedeti 300 miliona evra, a kako je moguće zaduživati se, a pritom štedeti objasnio je ministar finansija Lazar Krstić.
Petak 07.03.2014.15:15
Od Emirata nije stigao ni jedan jedini dinar. Aleksandar Vucic je samo gomila praznih reci i po tom je ubedljivo prevazisao sve svoje prethodnike. Obecavao je Vucko u prosloj kampanji da ce zaposliti Beograd a nezaposlenost nikad veca nego sada. Jos je izasao i otvoreno rekao posle toga 'Sami trazite posao, sta cekate da vas ja zaposlim?' Dakle ispada da mi njemu svojim glasovima treba da obezbedimo posao onda kada on to od nas trazi, a kada mi njemu zatrazimo daleko skromniji, on nama tada poruci da nas ne poznaje i da se snalazimo sami. I sad opet izlazi u kampanju sa istom parolom - 'Zaposlicu Beograd'. Pa ovo je neverovatno, pa jel cemo i opet da dokazemo da imamo memoriju zlatne ribice?
Petak 07.03.2014.17:06
У мају 2001. године извршена је нагла либерализација увоза. Непондерисана царинска стопа сведена је на 9,5 одсто, пондерисана на свега пет до 5,5 одсто. Тада су Бугарска и Румунија имале далеко више царинске стопе, јер су снижавале царине постепено. И данас, Јужна Кореја има вишу просечну царинску стопу него Србија, и то са својом моћном и развијеном индустријом. То је био брзоплет потез, којим смо хтели што пре да се приближимо Светској трговинској организацији. Правили су се “већим католицима од папе”.
Petak 07.03.2014.20:15
Da li smo mi svi NORMALNI ako u promil ove gomile laži poverujemo ? Ljubavi je sve manje u porodicama a među državama NIKADA JE NIJE NI BILO . VUČIĆ JE NAJOBIČNIJI LAŽOV ČAK MNOGO MNOGO VEĆI I OD TADIĆA . SVE ŠTO KAŽE OBEĆA ILI IZJAVI JE GOLA LAŽ . SPAS SRBIJI DONOSE DSS , DVERI I SRS .
Petak 07.03.2014.21:26
Придружите нам се у недељу 09.03 на протесту против медијског мрака, трг Николе Пашића, да отворимо медије за све, да сви прогледају! http://www.dverisrpske.com/sr/dveri-na-delu/5018-svi-na-protest-9-marta-pro bijanje-medijske-blokade.html
Petak 07.03.2014.17:06
Са ове дистанце се види да сем док смо били у споразуму са ММФ, форсирала либерализација. Није ни случајно што се Мирољуб Лабус и његов главни саветник Борис Беговић нису никада бавили спољном трговином, а били су задужени за наглу либерализацију. Друга највећа грешка, у којој је вероватно ММФ имао пресудни утицај, је фиксирање девизног курса у 2001-2002. години. У те две године курс је порастао само четири одсто, а инфлација је прве године била 40, а друге 16 одсто. Увозна роба је одједном постала веома ценовно конкурентна. Још 2002. године сам упозорио да ће нашу привреду захватити „холандска болест“.
Petak 07.03.2014.17:07
У 2008. години у односу на 2000. годину реална вредност динара, када се искључе ефекти инфлације код нас и у свету, показује да је динар 105 одсто прецењен. Само руска рубља је у том периоду била прецењенија. Није ни чудо што је увозна роба преплавила тржиште. Када се 12, 13 година води политика прецењеног курса ефекти су катастрофални. Не само због увоза, већ су се и људи и предузећа олако задуживала, верујући Динкићу да ће динар бити стабилан. Сада је страшан проблем да се депрецира курс и доведе у равнотежу.
Petak 07.03.2014.17:07
Када дуже од деценије водите политику прецењеног динара, добијете концепт спржене земље. То се не односи само на индустрију већ и на пољопривреду. Сада су банане из Еквадора са свим трошковима превоза јефтиније него домаће крушке.
Petak 07.03.2014.17:09
Један од разлога пропасти је катастрофална кадровска политика. Од гувернера централне банке, до министара, директора јавних предузећа, па чак и до основних школа изабрани су људи који нису били способни да управљају тиме. За време комунизма, распише се конкурс за директора, јави се 15 људи, сви су чланови партије и онда се бира ко је најбољи. Овде једна странка добије свој феуд и онда постављају своје људе. Погледајте само гувернере Народне банке. Прво је постављен Динкић са 30 и нешто година, па онда ни крива ни дужна Кори Удовички, која са монетарном економијом нема везе, па онда Јелашић, који је говорио да се девизни курс формира као и цена трешања на пијаци.
Petak 07.03.2014.17:10
Уједињене нације су пре три године формирале тим људи да утврди које су земље од 1950. до 2005. оствариле највећи раст БДП и како су то успеле. Констатовали су да се у тој групи налази 13 земаља, а највише из Азије. Ниједна од тих земаља није користила неолиберални концепт. Све су имале неки свој специфичан план, прилагођен домаћим условима. Све су земље успеле да направе друштвени договор, консензус. Да би се створио консензус, морате покупити људе који су ауторитети у својим областима.
Petak 07.03.2014.17:11
Има довољно разлога да се каже да за малу земљу није паметно да се учлани у ЕУ. Исланд је закључио споразум о слободној трговини са Кином. Да је ушао у ЕУ то не би могао. Код нас је то пример са споразумом о слободној трговини са Русијом. Земља уласком у унију губи велики део своје слободе. Да су ушли у ЕУ, не би могли да лове рибу колико сада могу због стандарда ЕУ, а рибарство је једна од важнијих привредних грана Исланда.
Petak 07.03.2014.17:12
Бугарска у последње две године више плаћа Европској унији него што добија пара из европских фондова. Шта су Румунија, Бугарска и Мађарска добиле уласком у ЕУ? И даље имају огромне проблеме. Мађарска се мало отима, мада тамо има доста елемената који ми се не свиђају, као што је нацизам. Али многе ствари које су предузели око ММФ или око дугова су добре.
Petak 07.03.2014.17:12
Треба видети да ли постоји нека земља у свету која је била потпуно отворена према спољној трговини, која је била потпуно отворена према страним директним инвестицијама. Да ли је та земља успела да створи нешто за своје становништво? Све су постале нека врста колоније. И нама се то може десити сутра када продамо Телеком, део ЕПС, Комерцијалну банку, Енергопројект, када почнемо да распродајемо земљу, а прихватили смо да кроз четири године продајемо земљу страним грађанима и прва смо земља која је то прихватила и пре него што је ушла у ЕУ.
Petak 07.03.2014.17:13
Код нас неки људи стално заговарају како треба да дође неко са стране да управља нама, да нам обрађује земљу, како ми нисмо способни. Ја нисам убеђен да смо ми нека нижа врста која не може сама да управља својим богатством. Заиста нам прети опасност да продамо још то мало ресурса који су нам остали. Ако се настави с високом ценом бакра, и Бор ћемо продати. Американци се већ интересују. Сартид је имао институт за истраживање челика и, када је дошао Ју ес стил, њима то није требало јер су имали своје истраживачке центре у САД. Сада, када су се покупили и отишли, оставили су само дугове. Јоже Менцингер је писао да стране директне инвестиције имају негативан ефекат на државе домаћине на дуги ро
Subota 08.03.2014.03:13
Ne, ja ocekujem da Vlada Srbije bude placena iz narodnog dzepa da bi besomucno lagala taj isti narod. Interesantno da neko sa tvojim avatarom brani Vucka. Neko ce pomisliti da jedete iz istog tanjira.
Sreda 12.03.2014.00:55
ДВЕРИ ЗА ЖИВОТ СРБИЈЕ! http://www.youtube.com/watch?v=wv6BZovi4Cc http://www.youtube.com/watch?v=8WNOkd0ZQsg#t=495 http://www.snaganaroda.rs/ .
Petak 07.03.2014.17:46
A ti bi Beograd da se zaposljava ,pa sto ne oformite sami svoju drzavu Beogradski pasaluk ,a mi u drugim gradovima mozemo da se jeb...mo ,u gradu Pozarevcu 24 god. nije otovrena nijedna fabrika,a imala je najvise,i cuveni Bambi se seli u Beograd iz Pozarevca ,a ostaje nam samo dis,idea,metro,roda,merkator,maxi ... trgovina do trgovine ,trudnice u Bg.u dobijaju punu pomoc,a u ostalim gradovima nokat i posle svega opet Beograd , a mi iz ostalih gradova mozemo travu da pasemo
Subota 08.03.2014.03:16
Zao mi je sto sam te naljutio. Ali ako ponovo pogledas sta sam napisao, videces da Beograd nije tema mog komentara pa cak ni subjekat u datoj recenici, ako znas sta to znaci. Zato stedi besne pene, imaces prave prilike da ih pokazujes.
Petak 07.03.2014.17:51
Тај кредит је да се исплате тренутне камате на већ постојећем кредиту и ништа више.Потписао га занатлија Крстић док Динкић доручковао суџук.Кусур ће се поделити тајкунима а грађани Србије ће од тога добити само још једну омчи око врата.Вучић је одувек продавао народу шарене лажи а народ се пали као хепо коцкица.Абдул Јети Вучић"похапсио"пола Србије а колилко видимо,сви"похапшени"и даље вршљају по Србији,како се коме накриви.Шаровића хапси до избора а после,куд који мили моји,представа завршена.Политика Абудл Јети Вучића је заебала сваку дечију причу за лаку ноћ.Стара Вучићева тактика као и оних три милиона атентата путем смс-а.
Petak 07.03.2014.15:25
Ovaj lik koji vodi nasu napustenu i iskoriscenu zemlju i narod ima pakleni plan koji se zasniva u preobracanju hriscanskog centra evrope u arapsku kulturu. Nasa borba za opstanak mora da pocne sa svrgavanjem i ponistenjem svih ugovora ukljucujuci jat-ovo preuzimanje koje je kriminalno i vodi ka unistenju jedine kompanije koja ima svetski karakter/autenticnost. Arapin koji obecava avijone-kamione je samo zainteresovan za Srbsku Zemlju koju ce da pretvori u evropsku-monsanto emperiju snabdevaca genetskog zita i soje. Svi ugovori su direktan napad na Srbski Narod i buduce generacije ako ih uopste bude....
Petak 07.03.2014.16:01
Јети из Фекетића у народу познатији као пицоуст заборавио је па више и не спомиње своје врле саветнике: Строс Кана Гузенбауера Фратинија Вероватно су завршили посао па је све ово што се дешава у земљи Србља последица њихог САВЕТНИЧКОГ рада.
Petak 07.03.2014.16:19
Pazi kad se i žutaći javljaju, nije im dosta štosu u vlastite džepove potrpali više od pola javnog duga Srbije. Nije mi jasno kako vlada u ostavci sme da uzima zaduženja, ko će to da vraća i u čije ime se oni zadužuju ??? Od ovih 5 milijardi koje su uzeli za dve godine se ne vidi ništa da je urađeno, osim što je natrpano još rođaka u ionago gigantski javni sektor.
Petak 07.03.2014.17:00
Ovaj bosanski došljak u srbiji će uskoro vratiti Turke u državi zadužiće državu izgadiće beograd na vodi i u njemu zaposliti 20 hiljade došljaka a ostali delovi srbije poput vlasine crne trave,bele palanke lebana kuršumlije i ostali nerazvijeni krajevi živeće kao poslednji bednici u 18 veku ali će zato morati da vraćaju ove jako povoljne krediti dok su živi pa čak i njihovi unuci narode srpski izađi i glasaj za vlastito samoubistvo i dužničko ropstvo ,,i budi opet pod turskom vlašću,,
Petak 07.03.2014.17:02
Moje životno iskustvo me upozorava da ovo nisu čista posla. Mislim da naprasna saradnja jednog neradnika,neznalica i lažova sa mega bogatim šeikom,nije normalna i prirodna,i da je ovo tajna pomoć USA preko Emirata. Ova slika pokazuje i dokazuje i neprirodnu,adžuvansku,privlačnost između čmaroustog i Bin Zajeba. S R A M O T A !!
Petak 07.03.2014.19:05
Kredit je kredit, sve se vraća, sve se plaća... čemu ta fama, i ko se uopšte dobro izvukao sa jreditima. Pogotovu što ovaj ide ko zna gde...
Petak 07.03.2014.20:47
ODVRATNO..! Da su barem stavili neku drugu foto ilustraciju. Koga zanima Vuciceva intima
Petak 07.03.2014.20:56
ja u wc kad ono vučić,ja zaspim kad ono vučić,ja za fižider kad ono vučić!
Petak 07.03.2014.21:25
Придружите нам се у недељу 09.03 на протесту против медијског мрака, трг Николе Пашића, да отворимо медије за све, да сви прогледају! http://www.dverisrpske.com/sr/dveri-na-delu/5018-svi-na-protest-9-marta-pro bijanje-medijske-blokade.html

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)